Folosim cookies pentru a va oferi o experienta personalizata. Click aici pentru mai multe informatii despre cookies si modul lor de folosire.

CROAZIERĂ de GRUP ADRIATICA – ESTUL MEDITERANEI

Va rugam sa alegeti o data de plecare pentru a vedea preturile.

Descriere

Destinatie: Turcia

Durata: 9 nopti

Plecari: 28 iulie

Vezi detalii in format PDF

Îmbarcare 28 Iulie 2024

Despre orașele si obiectivele turistice pe care le vei putea vizita

Istanbul, Turcia - locul în care Orientul antic întâlnește prezentul contemporan. Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia. Cuprinzând atât Asia, cât și Europa, această metropolă carismatică este un banchet pentru simțuri - de la moștenirea sa romană, bizantină și otomană până la gama sa orbitoare de moschei și palate.

Descoperiți muzee opulente, navigați pe căi navigabile de un albastru cobalt sau gustați preparate turcești delicioase într-un restaurant de atmosferă intr-un creuzet cultural cum este Istanbulul de azi.

Selectați un tur de neuitat dintr-o listă de excursii MSC Croaziere, care include: Palatul Topkapi, Cina Kumkapi, Croazieră pe Bosfor.

Explorați Palatul Topkapi, capodopera muzeului din Istanbul, care a găzduit sultanii otomani în secolele al XV-lea și al XVI-lea. Cu patru curți, un complex de haremuri și un tezaur imperial, această icoană arhitecturală seduce privirea cu turnulețele sale de basm, mozaicurile hipnotizante, grădinile glorioase și al cincilea cel mai mare diamant din lume: Spoonmaker de 86 de carate.

Iubitorii de fructe de mare pot experimenta un gust autentic de Istanbul cu o vizită la Kumkapi. Această instituție vibrantă găzduiește o gamă vastă de restaurante de pește care servesc cele mai proaspete capturi ale zilei în împrejurimi pline de viață în aer liber.

Simțiți briza în păr și soarele pe piele în timpul unei croaziere impresionante pe Bosfor. Vedeți obiectivele turistice și reperele uimitoare ale Istanbulului din confortul unei ambarcațiuni, în timp ce se plimbă de-a lungul strâmtorii (opțiunea de luat masa poate fi inclusă).

Zi de navigare pe mare. O zi pe mare vă oferă posibilitatea de a vă reîncărca înainte de a acosta în următorul port. Bucurați-vă de numeroasele facilități pe care vi le oferă nava dvs. răsfățându-vă cu o zi relaxantă la spa, vizionând un spectacol distractiv cu artiști talentați sau savurând o seară de cină rafinată la unul dintre numeroasele noastre restaurante. Respectați-vă obiectivele de

fitness, mergând la sala de sport sau folosindu-vă de saltea pentru o sesiune de yoga conștientă. Cercetați o varietate de magazine pentru a descoperi ținute la modă, accesorii și bijuterii. O selecție largă de piscine vă permite să alegeți mediul perfect: fie că doriți să vă scăldați la soare sau să săriți în apă pentru a vă răcori, o zi la piscină este timp bine petrecut. Sau iți poți încerca norocul în cazinou, unde poți câștiga la aparatele de joc sau îți poți pune la încercare fața de poker la unul dintre jocurile de masă. Indiferent de nivelul tău de îndemânare, te vei afla riscând pe marginea scaunului în timp ce ai putea nimeri unul dintre jackpot-uri. Cu atracții și activități nesfârșite, experiența ta de zi de mare va fi una de neuitat!

Corfù, Grecia - Eleganța îmbrățișată într-o cetate. O excursie în cadrul unei croaziere MSC Marea Mediterană poate fi șansa de a descoperi orașul Corfu, una dintre cele mai elegante capitale insulare din întreaga Grecie.

Orașul Corfu cuprinde o serie de zone distincte. Centrul istoric, zona delimitată de portul vechi și de cele două fortărețe, este format din mai multe cartiere mai mici: Campiello, cel mai vechi, se află pe dealul de deasupra portului; Kofinéta se întinde spre Spianádha (Esplanada); Áyii Apóstoli se întinde la vest de

Mitrópolis (catedrala ortodoxă); în timp ce, ascuns lângă Néo Froúrio, se află ceea ce a mai rămas din vechiul cartier evreiesc. Pe măsură ce porniți spre interior de pe nava de croazieră MSC, veți descoperi că aceste cartiere și aleile lor înalte și înguste ascund unele dintre cele mai frumoase arhitecturi din Corfu. Orașul Nou cuprinde toate zonele care înconjoară

Centrul Istoric.

Cele mai evidente obiective turistice din timpul excursiei sunt fortărețele Paleó Froúrio și Néo Froúrio, care se înalță deasupra Portului Vechi, Néo Froúrio este cel mai interesant din punct de vedere arhitectural dintre cele două fortărețe. Intrarea, în partea din spate a fortului, dă spre pivnițe, temnițe și creneluri, cu vederi excelente asupra orașului și a golfului; în vârf există o mică galerie și o cafenea sezonieră.

Paleó Froúrio nu este la fel de bine conservat ca Néo Froúrio și conține unele structuri moderne incongruente, dar are un interesant muzeu bizantin chiar în interiorul porții și priveliști și mai impresionante de la Turnul Central al Țării. Chiar la vest de Paleó Froúrio, centrul vieții orașului este Listón, o stradă cu arcade, mărginită de cafenele, construită în timpul ocupației franceze și Spianádha (Esplanada) verde pe care o domină.

Când coborâți aici din croaziera MSC, vă puteți bucura și de o excursie la biserica din secolul al XVI-lea Áyios Spyrídhon și la câteva clădiri care datează din administrațiile franceză și britanică.

Bari, Italia - Un tărâm al spiritualității și al istoriei. Merită să faceți o excursie doar pentru a vă plimba prin vechiul oraș Bari, o încâlceală fascinantă de străzi, care este probabil cel mai amețitor loc în care vă puteți plimba în timpul croazierelor pe Marea Mediterană în sudul Italiei.

Situat la capătul extrem al Corso Cavour, labirintul său de pasaje aparent nesfârșite, care se împletesc prin curți și pe sub arcade, a fost inițial conceput pentru a-i feri pe locuitori de vânt și pentru a-i pune pe invadatori într-o stare de confuzie.

Aici, viața este trăită foarte mult în aer liber, iar în serile de vară este plin de oameni care stau în fața ușilor caselor lor. Ajungând în inima orașului vechi din Bari, veți găsi Basilica di San Nicola, consacrată în 1197 pentru a adăposti relicvele sfântului jefuit cu un secol mai devreme din sudul Turciei prin Marea Mediterană. devărata frumusețe a bisericii se află în zidăria sa, dar cel mai bun dintre toate este tronul episcopal din secolul al XII-lea din spatele altarului, o lucrare superbă susținută de mici figuri care gâfâie sub greutatea sa.

Plecând de pe coastă, trulli cu aspect curios sunt răspândite în zona Murge din Puglia. Clădiri cilindrice, vopsite în alb, cu acoperișuri conice gri care se îngustează până la un punct sau o sferă, acestea sunt adesea împodobite cu simboluri pictate. Pereții groși izolează în egală măsură împotriva frigului din timpul iernii și a căldurii din timpul verii, în timp ce calcarul local este folosit pentru a face acoperișurile cu două straturi etanșe la apă.

La 70 de kilometri în interior, Matera, situată pe marginea unei râpe la capătul estic al regiunii Basilicata, datează din Evul Mediu, când călugării au construit biserici și mănăstiri săpate în stâncă în ceea ce acum se numește Sassi, o serie complicată de peșteri terasate. Mai târziu, fermierii, căutând siguranță împotriva invaziilor, s-au stabilit și ei în Sassi, modelându-și casele, grajdurile și magazinele din stâncă, creând unul dintre cele mai ciudate peisaje urbane.

Trieste, Italia - "Mica Vienă de pe mare". O vacanță în Italia cu MSC Croaziere este șansa perfectă de a vizita capitala regională din Friuli Venezia Giulia. Încadrată de dealuri verzi și stânci albe de calcar, Trieste privește spre albastrul Adriaticii, oferind o panoramă idilică din cetatea sa de pe vârful dealului, cel puțin atunci când vânturile puternice de Bora nu vă aruncă în aer de pe malul mării. Dar, indiferent de vreme, există o atmosferă distinctă de măreție cu o notă cosmopolită.

Piețele principale ale orașului sunt împodobite cu clădiri neoclasice spectaculoase, iar canalul mult fotografiat, plin de cafenele în aer liber, ne amintește că, la fel ca Veneția și laguna sa, acest oraș s-a bucurat de un trecut maritim glorios. Inima Trieste-ului modern se află pe străzile în formă de grilă din Borgo Teresiano, dar nicio vizită nu ar fi completă fără o urcare în vârful dealului său, San Giusto, numit după sfântul său patron și cu cele mai bune priveliști pe kilometri întregi.

Chiar în vârful San Giusto, cu vedere spre rămășițele forului roman, se află Castello (Castelul), o fortăreață venețiană din secolul al XV-lea. Micul său muzeu găzduiește descoperiri arheologice și o colecție vastă de arme și armament. Între dealul castelului și Stazione Marittima de mai jos se află mica rămășiță a Città Vecchia (Orașul Vechi). Zona este încântătoare pentru o plimbare, iar mai jos pe Via della Cattedrale, micuța San Silvestro, în stil romanic timpuriu, merită o privire, fiind cea mai veche biserică existentă din oraș.

La nord de centrul vechi, "noul" oraș Trieste, Borgo Teresiano, este impunător, amenajat într-un stil neoclasic importat din Viena secolului al XIX-lea, cu bulevarde largi și o piață vastă pe malul apei. Punctul central al rețelei principale de străzi este pitoreasca Piazza Sant'Antonio Nuovo, cu micul său bazin pentru iahturi, cu vedere spre cafenele și dominată de două biserici: hulkul neoclasic Sant'Antonio Taumaturgo și biserica ortodoxă sârbă San Spiridione, mai mică și mai atrăgătoare. Cu toate acestea, adevărata inimă a orașului este grandioasa Piazza Unità d'Italia, chiar sub dealul San Giusto.

Katakolon (Olimpia), Grecia - Focul sacru al Jocurilor Olimpice, din trecut spre viitor. O vacanță în Grecia în timpul unei croaziere MSC pe Mediterana înseamnă istorie și mit. Katakolon este un orășel micuț de la malul mării din Grecia, situat în golful Agios Andreas, la doar 20 km de situl antic Olympia.

Asocierile istorice și rezonanța Olimpiei, care a găzduit timp de peste un mileniu cele mai importante jocuri panelenice, sunt rivalizate doar de Delphi sau Micene. Croazierele MSC Marea Mediterană oferă excursii complete la Olympia. Este unul dintre cele mai mari situri antice din Grecia, întins pe lângă râurile gemene Alfiós și Kládhios și dominat de Dealul Krónos.

Cantitatea mare de structuri în ruină poate da o impresie confuză cu privire la măreția și funcția lor din vechime, dar situl în sine este pitoresc, meritând cu siguranță o vizită în cadrul unei excursii MSC. Intrarea în sit, situată la doar 200 m de satul modern, duce de-a lungul laturii vestice a zidului Altis, trecând pe lângă un grup de clădiri publice și oficiale. Prytaneionul era reședința administratorilor, unde sportivii stăteau și se ospătau pe cheltuiala oficială.

Se pot vedea ruinele unei săli de sport și ale unei palaestre (școală de lupte), folosite de concurenți în timpul lunii obligatorii de antrenament înainte de meciuri. Dincolo de acestea se afla casa preoților, Theokoleion, o clădire substanțială cu coloane, în al cărei colț sud-estic se află o structură adaptată ca biserică bizantină. Punctul central al incintei Altis este asigurat de marele Templu doric al lui Zeus. Construit între anii 470 și 456 î.Hr., a fost la fel de mare ca și Partenonul, fapt confirmat în mod discret de imensele tobe de coloane care au fost aruncate pe jos. De asemenea, decorația templului rivaliza cu cele mai frumoase din Atena; parțial recuperate, sculpturile sale cu Pelops într-o cursă de care, cu Lapiți și Centauri, precum și cu Muncitorii lui Hercule, se află acum în muzeu.

Heraklion (Cretra), Grecia - O priveliște impresionantă. Cel mai bun mod de a ajunge în Iráklion este de pe mare, pe o navă de croazieră MSC. Este abordarea tradițională și este încă cea care arată orașul în cea mai bună lumină, cu Muntele Yioúhtas care se înalță în spate, cu înălțimile lanțului Psilorítis la vest și, pe măsură ce vă apropiați, cu marea fortăreață care păzește intrarea în port și cu zidurile orașului care înconjoară și domină cea mai veche parte a orașului. Iráklion are fortificații superbe, o piață frumoasă și străduțe vechi și pline de atmosferă pe care le puteți vizita când coborâți din croaziera MSC. Practic, tot ceea ce veți dori să vedeți se află în colțul nord-estic al orașului fortificat. Zidurile venețiene masive, pe alocuri cu o grosime de până la 15 m, sunt cea mai evidentă dovadă a istoriei Iráklionului.

Deși structura lor este incredibil de bine conservată, accesul este practic inexistent. Parcul El Greco, în dreapta, pe măsură ce vă apropiați de Platía Venizélou, este plin de cafenele și baruri, în timp ce vizavi, pe stânga, se află unele dintre cele mai interesante dintre clădirile mai vechi din Iráklion, inclusiv biserica Áyios Títos și primăria venețiană cu faimoasa sa loggie, ambele reconstruite aproape în întregime. Chiar deasupra acesteia se află biserica San Marco, ale cărei trepte sunt de obicei aglomerate de vizitatori care se revarsă de pe platou din apropiere.

Knossós, situat la 5 km sud de Iráklion, pe un deal jos, în mare parte artificial, a fost de departe cel mai mare dintre palatele minoice, prosperând acum mai bine de trei mii și jumătate de ani în centrul unei civilizații extrem de sofisticate la nivelul întregii insule: este o excursie care nu trebuie ratată în nicio croazieră MSC Mediterană în Grecia.

De îndată ce intri în Palatul Knossós prin curtea de vest, este clar cum au crescut legendele labirintului în jurul său.

Chiar și cu o hartă și o descriere, poate fi foarte greu să îți dai seama unde te afli.

Kusadasi, Turcia - Un martor al unora dintre cele mai puternice imperii din lume. Fiind parte a marilor Imperii Roman, Bizantin si Otoman, Turcia abundă în relicve antice și situri din patrimoniul mondial UNESCO. Este o țară renumită pentru priveliștile panoramice ale oceanului, souk-urile (bazarurile) pline de viață, minunile arheologice și peisajele dure.

Kusadasi și Efes, două dintre orașele sale de la malul mării, sunt ambele destinații ale MSC Croaziere pe Marea Mediterană - unul este o stațiune balneară plină de farmec cu vedere la strălucitoarea Mare Egee, iar celălalt este un centru comercial milenar plin de antichități captivante.

Selectați o excursie de neuitat dintr-o listă de excursii MSC Croaziere, inclusiv: Efes, Casa Fecioarei Maria, Biserica Sfântul Ioan.

Nu departe de actualul Selcuk se află Efesul antic, un oraș presărat cu vestigii romantice care acoperă perioada dintre Grecia clasică și Imperiul Roman. Petreceți ziua admirând artefacte în Muzeul Arheologic, priviți peisajul rural de la Fortăreața Ayasuluk, bucurați-vă de soare la Marele Teatru sau minunați-vă de una dintre cele șapte minuni ale lumii antice: maiestuosul Templu al lui Artemis.

Faceți un pelerinaj la Casa Fecioarei Maria, unde se presupune că Sfânta Maria, mama lui Iisus, și-a petrecut ultimii ani din viață. Redescoperit în secolul al XIX-lea de către o călugăriță romano-catolică, locul este acum un loc sacru de vizitat și dispune de o fântână a dorințelor, un baptisteriu, o capelă încântătoare și o grădină cu curte pietruită.

Pentru cei care preferă opulența arhitecturală în locul rusticității, descoperiți interioarele impresionante ale Bisericii Anglicane Sfântul Ioan Evanghelistul. Situat în orașul de coastă Izmir, acest venerat lăcaș de cult găzduiește o colecție de picturi frumoase, un tavan boltit caleidoscopic și un altar maiestuos din marmură.

Unde poți fi cazat – MSC Splendida, hotelul-oraș de pe mare

Cabină interioară – DELUXE INTERIOR, DECK 5-13    TARIF: 1800 Euro/persoana

Suprafață de aproximativ 17 mp 

Fotoliu de relaxare

Baie cu duș, zonă de toaletă și uscător de păr

Paturi confortabile duble sau de o persoană (la cerere)

TV interactiv, telefon, conexiune Wi-Fi disponibilă (contra cost), seif și minibar

 

Cabină cu vedere exterioară – DELUXE OCEAN VIEW, DECK 8-13  TARIF: 1930 Euro/persoana

Suprafață de aproximativ 21 mp

Fereastră cu vedere la mare

Fotoliu de relaxare, baie cu duș sau cadă, zonă de toaletă și uscător de păr

Paturi confortabile duble sau de o persoană (la cerere)

TV interactiv, telefon, conexiune Wi-Fi disponibilă (contra cost), seif și minibar


Cabină cu balcon – DELUXE BALCONY, DECK 8-13   TARIF: 2060 Euro/persoana

Suprafață de aproximativ 19 mp; Balcon de aproximativ 4-6 mp Zonă de relaxare cu canapea

Baie cu duș sau cadă, zonă de toaletă și uscător de păr Paturi confortabile duble sau de o persoană (la cerere)

TV interactiv, telefon, conexiune Wi-Fi disponibilă (contra cost), seif și minibar

Imaginile sunt doar reprezentative; dimensiunea, dispunerea și mobilierul pot varia (în cadrul aceleiași categorii de cabine)


Orar de zbor TAROM (RO263-RO264):

28 iul/ OTP 16.25 – IST 17.40      06 aug/ IST 23.15 – OTP 00.30 (+1)

Tariful include:

 • Bilet de avion pe rutele Otopeni-Istanbul și Istanbul-Otopeni cu bagaj de cală (23 kg) și bagaj de mână (8 kg) inclus
 • Taxe portuare și de aeroport
 • Transferuri între aeroport si portul de îmbarcare
 • 9 nopți cazare în cabine duble MSC Splendida, conform cu rezervarea
 • Hotel Service Charge (HSC) pe MSC Splendida în valoare de 108 EUR / turist / călătorie
 • Asistență la bord în mai multe limbi de circulație internațională
 • Conducător de grup vorbitor de limba română

Alte servicii incluse în preț:

Masa

O gamă de restaurante și un bufet extins care oferă mâncărurile preferate proaspăt preparate de bucătari cu înaltă pregătire. Toate mesele sunt servite la bordul navei: micul dejun, prânzul, cina (în restaurant bufet sau în restaurant à la carte).

Divertisment

Un program bogat de activități în timpul zilei, showuri spectaculoase de seară, spectacole de teatru impresionante în stilul Broadway și Las Vegas, muzică live și noapte dansantă până în zori.

Activități

Ai libertatea de a practica tenisul, voleiul și baschetul în aer liber la bordul navei sau sa profiți de sala de gimnastică de ultimă generație, cu echipamente de antrenament cardio și de forță TECHNOGYM®. Adaugă la asta cursuri de yoga și fitness. Nu lăsa neexplorate la bordul navei nici spațiile dedicate pentru piscine și jacuzzi!

Familii

Cluburi pentru copii de zi și de noapte, în funcție de vârstă. Sub o supraveghere calificată, cluburile noastre oferă șansa de a explora și socializa printr-o gamă largă de activități stimulatoare și distractive. Aveți acces liber la bibliotecă și la sălile de jocuri electronice.

Tariful nu include:

 • Asigurare de călătorie și asigurare storno
 • Excursii și activități la țărm, inclusiv taxele de intrare la obiectivele turistice și ghizii pentru acestea
 • Orice alte servicii și mese/băuturi care nu sunt menționate în program
 • Produsele din magazinele de la bordul navei
 • Cheltuieli personale

Condiții de plată:

 • 40% avans la rezervarea pachetului de croazieră + diferența de 60% achitată cu 65 de zile înainte de plecare
 • 100% (integral) dacă rezervarea pachetului de croazieră se face cu mai puțin de 65 de zile înainte de plecare

Penalizare în caz de anulare a rezervării:

 • 40% din prețul pachetului de croazieră dacă anularea se face cu până la 65 de zile înainte de plecare
 • 100% din prețul pachetului de croazieră dacă anularea se face cu mai puțin de 65 zile înainte de plecare

ATENȚIE! 

Modificările de nume, cât și corectarea numelor într-o rezervare, nu sunt permise. Orice schimbare semnifică anularea rezervării cu plata penalităților aferente de către titularul rezervării.

Datele de pașaport/carte de identitate pe care trebuie să le completați atunci când faceți rezervarea sunt obligatorii și trebuie să fie cele reale. Aceeași regulă se aplică și pentru datele de naștere.

DE REȚINUT:

Pentru condițiile de călătorie în țările Uniunii Europene și Turcia consultați site-ul Ministerului Afacerilor Externe, accesând link-ul de mai jos:

https://www.mae.ro/node/1422 https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

Destinatie: Turcia

Durata: 9 nopti

Plecari: 28 iulie

Vezi detalii in format PDF

Îmbarcare 28 Iulie 2024

Despre orașele si obiectivele turistice pe care le vei putea vizita

Istanbul, Turcia - locul în care Orientul antic întâlnește prezentul contemporan. Istanbul este cel mai mare oraș din Turcia. Cuprinzând atât Asia, cât și Europa, această metropolă carismatică este un banchet pentru simțuri - de la moștenirea sa romană, bizantină și otomană până la gama sa orbitoare de moschei și palate.

Descoperiți muzee opulente, navigați pe căi navigabile de un albastru cobalt sau gustați preparate turcești delicioase într-un restaurant de atmosferă intr-un creuzet cultural cum este Istanbulul de azi.

Selectați un tur de neuitat dintr-o listă de excursii MSC Croaziere, care include: Palatul Topkapi, Cina Kumkapi, Croazieră pe Bosfor.

Explorați Palatul Topkapi, capodopera muzeului din Istanbul, care a găzduit sultanii otomani în secolele al XV-lea și al XVI-lea. Cu patru curți, un complex de haremuri și un tezaur imperial, această icoană arhitecturală seduce privirea cu turnulețele sale de basm, mozaicurile hipnotizante, grădinile glorioase și al cincilea cel mai mare diamant din lume: Spoonmaker de 86 de carate.

Iubitorii de fructe de mare pot experimenta un gust autentic de Istanbul cu o vizită la Kumkapi. Această instituție vibrantă găzduiește o gamă vastă de restaurante de pește care servesc cele mai proaspete capturi ale zilei în împrejurimi pline de viață în aer liber.

Simțiți briza în păr și soarele pe piele în timpul unei croaziere impresionante pe Bosfor. Vedeți obiectivele turistice și reperele uimitoare ale Istanbulului din confortul unei ambarcațiuni, în timp ce se plimbă de-a lungul strâmtorii (opțiunea de luat masa poate fi inclusă).

Zi de navigare pe mare. O zi pe mare vă oferă posibilitatea de a vă reîncărca înainte de a acosta în următorul port. Bucurați-vă de numeroasele facilități pe care vi le oferă nava dvs. răsfățându-vă cu o zi relaxantă la spa, vizionând un spectacol distractiv cu artiști talentați sau savurând o seară de cină rafinată la unul dintre numeroasele noastre restaurante. Respectați-vă obiectivele de

fitness, mergând la sala de sport sau folosindu-vă de saltea pentru o sesiune de yoga conștientă. Cercetați o varietate de magazine pentru a descoperi ținute la modă, accesorii și bijuterii. O selecție largă de piscine vă permite să alegeți mediul perfect: fie că doriți să vă scăldați la soare sau să săriți în apă pentru a vă răcori, o zi la piscină este timp bine petrecut. Sau iți poți încerca norocul în cazinou, unde poți câștiga la aparatele de joc sau îți poți pune la încercare fața de poker la unul dintre jocurile de masă. Indiferent de nivelul tău de îndemânare, te vei afla riscând pe marginea scaunului în timp ce ai putea nimeri unul dintre jackpot-uri. Cu atracții și activități nesfârșite, experiența ta de zi de mare va fi una de neuitat!

Corfù, Grecia - Eleganța îmbrățișată într-o cetate. O excursie în cadrul unei croaziere MSC Marea Mediterană poate fi șansa de a descoperi orașul Corfu, una dintre cele mai elegante capitale insulare din întreaga Grecie.

Orașul Corfu cuprinde o serie de zone distincte. Centrul istoric, zona delimitată de portul vechi și de cele două fortărețe, este format din mai multe cartiere mai mici: Campiello, cel mai vechi, se află pe dealul de deasupra portului; Kofinéta se întinde spre Spianádha (Esplanada); Áyii Apóstoli se întinde la vest de

Mitrópolis (catedrala ortodoxă); în timp ce, ascuns lângă Néo Froúrio, se află ceea ce a mai rămas din vechiul cartier evreiesc. Pe măsură ce porniți spre interior de pe nava de croazieră MSC, veți descoperi că aceste cartiere și aleile lor înalte și înguste ascund unele dintre cele mai frumoase arhitecturi din Corfu. Orașul Nou cuprinde toate zonele care înconjoară

Centrul Istoric.

Cele mai evidente obiective turistice din timpul excursiei sunt fortărețele Paleó Froúrio și Néo Froúrio, care se înalță deasupra Portului Vechi, Néo Froúrio este cel mai interesant din punct de vedere arhitectural dintre cele două fortărețe. Intrarea, în partea din spate a fortului, dă spre pivnițe, temnițe și creneluri, cu vederi excelente asupra orașului și a golfului; în vârf există o mică galerie și o cafenea sezonieră.

Paleó Froúrio nu este la fel de bine conservat ca Néo Froúrio și conține unele structuri moderne incongruente, dar are un interesant muzeu bizantin chiar în interiorul porții și priveliști și mai impresionante de la Turnul Central al Țării. Chiar la vest de Paleó Froúrio, centrul vieții orașului este Listón, o stradă cu arcade, mărginită de cafenele, construită în timpul ocupației franceze și Spianádha (Esplanada) verde pe care o domină.

Când coborâți aici din croaziera MSC, vă puteți bucura și de o excursie la biserica din secolul al XVI-lea Áyios Spyrídhon și la câteva clădiri care datează din administrațiile franceză și britanică.

Bari, Italia - Un tărâm al spiritualității și al istoriei. Merită să faceți o excursie doar pentru a vă plimba prin vechiul oraș Bari, o încâlceală fascinantă de străzi, care este probabil cel mai amețitor loc în care vă puteți plimba în timpul croazierelor pe Marea Mediterană în sudul Italiei.

Situat la capătul extrem al Corso Cavour, labirintul său de pasaje aparent nesfârșite, care se împletesc prin curți și pe sub arcade, a fost inițial conceput pentru a-i feri pe locuitori de vânt și pentru a-i pune pe invadatori într-o stare de confuzie.

Aici, viața este trăită foarte mult în aer liber, iar în serile de vară este plin de oameni care stau în fața ușilor caselor lor. Ajungând în inima orașului vechi din Bari, veți găsi Basilica di San Nicola, consacrată în 1197 pentru a adăposti relicvele sfântului jefuit cu un secol mai devreme din sudul Turciei prin Marea Mediterană. devărata frumusețe a bisericii se află în zidăria sa, dar cel mai bun dintre toate este tronul episcopal din secolul al XII-lea din spatele altarului, o lucrare superbă susținută de mici figuri care gâfâie sub greutatea sa.

Plecând de pe coastă, trulli cu aspect curios sunt răspândite în zona Murge din Puglia. Clădiri cilindrice, vopsite în alb, cu acoperișuri conice gri care se îngustează până la un punct sau o sferă, acestea sunt adesea împodobite cu simboluri pictate. Pereții groși izolează în egală măsură împotriva frigului din timpul iernii și a căldurii din timpul verii, în timp ce calcarul local este folosit pentru a face acoperișurile cu două straturi etanșe la apă.

La 70 de kilometri în interior, Matera, situată pe marginea unei râpe la capătul estic al regiunii Basilicata, datează din Evul Mediu, când călugării au construit biserici și mănăstiri săpate în stâncă în ceea ce acum se numește Sassi, o serie complicată de peșteri terasate. Mai târziu, fermierii, căutând siguranță împotriva invaziilor, s-au stabilit și ei în Sassi, modelându-și casele, grajdurile și magazinele din stâncă, creând unul dintre cele mai ciudate peisaje urbane.

Trieste, Italia - "Mica Vienă de pe mare". O vacanță în Italia cu MSC Croaziere este șansa perfectă de a vizita capitala regională din Friuli Venezia Giulia. Încadrată de dealuri verzi și stânci albe de calcar, Trieste privește spre albastrul Adriaticii, oferind o panoramă idilică din cetatea sa de pe vârful dealului, cel puțin atunci când vânturile puternice de Bora nu vă aruncă în aer de pe malul mării. Dar, indiferent de vreme, există o atmosferă distinctă de măreție cu o notă cosmopolită.

Piețele principale ale orașului sunt împodobite cu clădiri neoclasice spectaculoase, iar canalul mult fotografiat, plin de cafenele în aer liber, ne amintește că, la fel ca Veneția și laguna sa, acest oraș s-a bucurat de un trecut maritim glorios. Inima Trieste-ului modern se află pe străzile în formă de grilă din Borgo Teresiano, dar nicio vizită nu ar fi completă fără o urcare în vârful dealului său, San Giusto, numit după sfântul său patron și cu cele mai bune priveliști pe kilometri întregi.

Chiar în vârful San Giusto, cu vedere spre rămășițele forului roman, se află Castello (Castelul), o fortăreață venețiană din secolul al XV-lea. Micul său muzeu găzduiește descoperiri arheologice și o colecție vastă de arme și armament. Între dealul castelului și Stazione Marittima de mai jos se află mica rămășiță a Città Vecchia (Orașul Vechi). Zona este încântătoare pentru o plimbare, iar mai jos pe Via della Cattedrale, micuța San Silvestro, în stil romanic timpuriu, merită o privire, fiind cea mai veche biserică existentă din oraș.

La nord de centrul vechi, "noul" oraș Trieste, Borgo Teresiano, este impunător, amenajat într-un stil neoclasic importat din Viena secolului al XIX-lea, cu bulevarde largi și o piață vastă pe malul apei. Punctul central al rețelei principale de străzi este pitoreasca Piazza Sant'Antonio Nuovo, cu micul său bazin pentru iahturi, cu vedere spre cafenele și dominată de două biserici: hulkul neoclasic Sant'Antonio Taumaturgo și biserica ortodoxă sârbă San Spiridione, mai mică și mai atrăgătoare. Cu toate acestea, adevărata inimă a orașului este grandioasa Piazza Unità d'Italia, chiar sub dealul San Giusto.

Katakolon (Olimpia), Grecia - Focul sacru al Jocurilor Olimpice, din trecut spre viitor. O vacanță în Grecia în timpul unei croaziere MSC pe Mediterana înseamnă istorie și mit. Katakolon este un orășel micuț de la malul mării din Grecia, situat în golful Agios Andreas, la doar 20 km de situl antic Olympia.

Asocierile istorice și rezonanța Olimpiei, care a găzduit timp de peste un mileniu cele mai importante jocuri panelenice, sunt rivalizate doar de Delphi sau Micene. Croazierele MSC Marea Mediterană oferă excursii complete la Olympia. Este unul dintre cele mai mari situri antice din Grecia, întins pe lângă râurile gemene Alfiós și Kládhios și dominat de Dealul Krónos.

Cantitatea mare de structuri în ruină poate da o impresie confuză cu privire la măreția și funcția lor din vechime, dar situl în sine este pitoresc, meritând cu siguranță o vizită în cadrul unei excursii MSC. Intrarea în sit, situată la doar 200 m de satul modern, duce de-a lungul laturii vestice a zidului Altis, trecând pe lângă un grup de clădiri publice și oficiale. Prytaneionul era reședința administratorilor, unde sportivii stăteau și se ospătau pe cheltuiala oficială.

Se pot vedea ruinele unei săli de sport și ale unei palaestre (școală de lupte), folosite de concurenți în timpul lunii obligatorii de antrenament înainte de meciuri. Dincolo de acestea se afla casa preoților, Theokoleion, o clădire substanțială cu coloane, în al cărei colț sud-estic se află o structură adaptată ca biserică bizantină. Punctul central al incintei Altis este asigurat de marele Templu doric al lui Zeus. Construit între anii 470 și 456 î.Hr., a fost la fel de mare ca și Partenonul, fapt confirmat în mod discret de imensele tobe de coloane care au fost aruncate pe jos. De asemenea, decorația templului rivaliza cu cele mai frumoase din Atena; parțial recuperate, sculpturile sale cu Pelops într-o cursă de care, cu Lapiți și Centauri, precum și cu Muncitorii lui Hercule, se află acum în muzeu.

Heraklion (Cretra), Grecia - O priveliște impresionantă. Cel mai bun mod de a ajunge în Iráklion este de pe mare, pe o navă de croazieră MSC. Este abordarea tradițională și este încă cea care arată orașul în cea mai bună lumină, cu Muntele Yioúhtas care se înalță în spate, cu înălțimile lanțului Psilorítis la vest și, pe măsură ce vă apropiați, cu marea fortăreață care păzește intrarea în port și cu zidurile orașului care înconjoară și domină cea mai veche parte a orașului. Iráklion are fortificații superbe, o piață frumoasă și străduțe vechi și pline de atmosferă pe care le puteți vizita când coborâți din croaziera MSC. Practic, tot ceea ce veți dori să vedeți se află în colțul nord-estic al orașului fortificat. Zidurile venețiene masive, pe alocuri cu o grosime de până la 15 m, sunt cea mai evidentă dovadă a istoriei Iráklionului.

Deși structura lor este incredibil de bine conservată, accesul este practic inexistent. Parcul El Greco, în dreapta, pe măsură ce vă apropiați de Platía Venizélou, este plin de cafenele și baruri, în timp ce vizavi, pe stânga, se află unele dintre cele mai interesante dintre clădirile mai vechi din Iráklion, inclusiv biserica Áyios Títos și primăria venețiană cu faimoasa sa loggie, ambele reconstruite aproape în întregime. Chiar deasupra acesteia se află biserica San Marco, ale cărei trepte sunt de obicei aglomerate de vizitatori care se revarsă de pe platou din apropiere.

Knossós, situat la 5 km sud de Iráklion, pe un deal jos, în mare parte artificial, a fost de departe cel mai mare dintre palatele minoice, prosperând acum mai bine de trei mii și jumătate de ani în centrul unei civilizații extrem de sofisticate la nivelul întregii insule: este o excursie care nu trebuie ratată în nicio croazieră MSC Mediterană în Grecia.

De îndată ce intri în Palatul Knossós prin curtea de vest, este clar cum au crescut legendele labirintului în jurul său.

Chiar și cu o hartă și o descriere, poate fi foarte greu să îți dai seama unde te afli.

Kusadasi, Turcia - Un martor al unora dintre cele mai puternice imperii din lume. Fiind parte a marilor Imperii Roman, Bizantin si Otoman, Turcia abundă în relicve antice și situri din patrimoniul mondial UNESCO. Este o țară renumită pentru priveliștile panoramice ale oceanului, souk-urile (bazarurile) pline de viață, minunile arheologice și peisajele dure.

Kusadasi și Efes, două dintre orașele sale de la malul mării, sunt ambele destinații ale MSC Croaziere pe Marea Mediterană - unul este o stațiune balneară plină de farmec cu vedere la strălucitoarea Mare Egee, iar celălalt este un centru comercial milenar plin de antichități captivante.

Selectați o excursie de neuitat dintr-o listă de excursii MSC Croaziere, inclusiv: Efes, Casa Fecioarei Maria, Biserica Sfântul Ioan.

Nu departe de actualul Selcuk se află Efesul antic, un oraș presărat cu vestigii romantice care acoperă perioada dintre Grecia clasică și Imperiul Roman. Petreceți ziua admirând artefacte în Muzeul Arheologic, priviți peisajul rural de la Fortăreața Ayasuluk, bucurați-vă de soare la Marele Teatru sau minunați-vă de una dintre cele șapte minuni ale lumii antice: maiestuosul Templu al lui Artemis.

Faceți un pelerinaj la Casa Fecioarei Maria, unde se presupune că Sfânta Maria, mama lui Iisus, și-a petrecut ultimii ani din viață. Redescoperit în secolul al XIX-lea de către o călugăriță romano-catolică, locul este acum un loc sacru de vizitat și dispune de o fântână a dorințelor, un baptisteriu, o capelă încântătoare și o grădină cu curte pietruită.

Pentru cei care preferă opulența arhitecturală în locul rusticității, descoperiți interioarele impresionante ale Bisericii Anglicane Sfântul Ioan Evanghelistul. Situat în orașul de coastă Izmir, acest venerat lăcaș de cult găzduiește o colecție de picturi frumoase, un tavan boltit caleidoscopic și un altar maiestuos din marmură.

Unde poți fi cazat – MSC Splendida, hotelul-oraș de pe mare

Cabină interioară – DELUXE INTERIOR, DECK 5-13    TARIF: 1800 Euro/persoana

Suprafață de aproximativ 17 mp 

Fotoliu de relaxare

Baie cu duș, zonă de toaletă și uscător de păr

Paturi confortabile duble sau de o persoană (la cerere)

TV interactiv, telefon, conexiune Wi-Fi disponibilă (contra cost), seif și minibar

 

Cabină cu vedere exterioară – DELUXE OCEAN VIEW, DECK 8-13  TARIF: 1930 Euro/persoana

Suprafață de aproximativ 21 mp

Fereastră cu vedere la mare

Fotoliu de relaxare, baie cu duș sau cadă, zonă de toaletă și uscător de păr

Paturi confortabile duble sau de o persoană (la cerere)

TV interactiv, telefon, conexiune Wi-Fi disponibilă (contra cost), seif și minibar


Cabină cu balcon – DELUXE BALCONY, DECK 8-13   TARIF: 2060 Euro/persoana

Suprafață de aproximativ 19 mp; Balcon de aproximativ 4-6 mp Zonă de relaxare cu canapea

Baie cu duș sau cadă, zonă de toaletă și uscător de păr Paturi confortabile duble sau de o persoană (la cerere)

TV interactiv, telefon, conexiune Wi-Fi disponibilă (contra cost), seif și minibar

Imaginile sunt doar reprezentative; dimensiunea, dispunerea și mobilierul pot varia (în cadrul aceleiași categorii de cabine)


Orar de zbor TAROM (RO263-RO264):

28 iul/ OTP 16.25 – IST 17.40      06 aug/ IST 23.15 – OTP 00.30 (+1)

Tariful include:

 • Bilet de avion pe rutele Otopeni-Istanbul și Istanbul-Otopeni cu bagaj de cală (23 kg) și bagaj de mână (8 kg) inclus
 • Taxe portuare și de aeroport
 • Transferuri între aeroport si portul de îmbarcare
 • 9 nopți cazare în cabine duble MSC Splendida, conform cu rezervarea
 • Hotel Service Charge (HSC) pe MSC Splendida în valoare de 108 EUR / turist / călătorie
 • Asistență la bord în mai multe limbi de circulație internațională
 • Conducător de grup vorbitor de limba română

Alte servicii incluse în preț:

Masa

O gamă de restaurante și un bufet extins care oferă mâncărurile preferate proaspăt preparate de bucătari cu înaltă pregătire. Toate mesele sunt servite la bordul navei: micul dejun, prânzul, cina (în restaurant bufet sau în restaurant à la carte).

Divertisment

Un program bogat de activități în timpul zilei, showuri spectaculoase de seară, spectacole de teatru impresionante în stilul Broadway și Las Vegas, muzică live și noapte dansantă până în zori.

Activități

Ai libertatea de a practica tenisul, voleiul și baschetul în aer liber la bordul navei sau sa profiți de sala de gimnastică de ultimă generație, cu echipamente de antrenament cardio și de forță TECHNOGYM®. Adaugă la asta cursuri de yoga și fitness. Nu lăsa neexplorate la bordul navei nici spațiile dedicate pentru piscine și jacuzzi!

Familii

Cluburi pentru copii de zi și de noapte, în funcție de vârstă. Sub o supraveghere calificată, cluburile noastre oferă șansa de a explora și socializa printr-o gamă largă de activități stimulatoare și distractive. Aveți acces liber la bibliotecă și la sălile de jocuri electronice.

Tariful nu include:

 • Asigurare de călătorie și asigurare storno
 • Excursii și activități la țărm, inclusiv taxele de intrare la obiectivele turistice și ghizii pentru acestea
 • Orice alte servicii și mese/băuturi care nu sunt menționate în program
 • Produsele din magazinele de la bordul navei
 • Cheltuieli personale

Condiții de plată:

 • 40% avans la rezervarea pachetului de croazieră + diferența de 60% achitată cu 65 de zile înainte de plecare
 • 100% (integral) dacă rezervarea pachetului de croazieră se face cu mai puțin de 65 de zile înainte de plecare

Penalizare în caz de anulare a rezervării:

 • 40% din prețul pachetului de croazieră dacă anularea se face cu până la 65 de zile înainte de plecare
 • 100% din prețul pachetului de croazieră dacă anularea se face cu mai puțin de 65 zile înainte de plecare

ATENȚIE! 

Modificările de nume, cât și corectarea numelor într-o rezervare, nu sunt permise. Orice schimbare semnifică anularea rezervării cu plata penalităților aferente de către titularul rezervării.

Datele de pașaport/carte de identitate pe care trebuie să le completați atunci când faceți rezervarea sunt obligatorii și trebuie să fie cele reale. Aceeași regulă se aplică și pentru datele de naștere.

DE REȚINUT:

Pentru condițiile de călătorie în țările Uniunii Europene și Turcia consultați site-ul Ministerului Afacerilor Externe, accesând link-ul de mai jos:

https://www.mae.ro/node/1422 https://www.mae.ro/travel-conditions/3753

Itinerariu

ZIUA 1-10: BUCURESTI - ISTANBUL

ITINERARIU (9 nopți):

Duminică

28/7/2024

Istanbul, Turcia

-

23:00

 

 

 

 

 

Luni

29/7/2024

Zi de navigare pe mare

-

-

 

 

 

 

 

Marți

30/7/2024

Corfù, Grecia

13:00

21:00

 

 

 

 

 

Miercuri

31/7/2024

Bari, Italia

7:00

14:00

 

 

 

 

 

Joi

1/8/2024

Trieste (Venice), Italia

9:00

19:00

 

 

 

 

 

Vineri

2/8/2024

Zi de navigare pe mare

-

-

 

 

 

 

 

Sâmbătă

3/8/2024

Katakolon (Olympia), Grecia

7:00

15:00

 

 

 

 

 

Duminică

4/8/2024

Heraklion (Creta), Grecia

9:00

18:00

 

 

 

 

 

Luni

5/8/2024

Kusadasi, Turcia

7:00

15:00

 

 

 

 

 

Marți

6/8/2024

Istanbul, Turcia

10:00

-

 

 

 

 

 


Itinerariu desfășurat

 • 07.2024 – zbor pe ruta București-Istanbul (Turcia), companie aeriană TAROM (RO263) OTP 16.25 – IST 17.40; transfer ap/port; îmbarcare pe MSC Splendida – port Istanbul, plecare din port ora 23.00
 • 07.2024 – zi de navigare pe mare; activități libere la bordul navei
 • 07.2024 – sosire/andocare în Corfù (Grecia) ora 13.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 21.00
 • 07.2024 – sosire/andocare în Bari (Italia) ora 07.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 14.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în Trieste (Venice, Italia) ora 09.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 19.00
 • 08.2024 – zi de navigare pe mare; activități libere la bordul navei
 • 08.2024 – sosire/andocare în Katakolon (Olympia, Grecia) ora 07.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 15.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în Heraklion (Creta, Grecia) ora 09.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 18.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în Kusadasi (Turcia) ora 07.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 15.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în port Istanbul (Turcia) ora 10.00 (încheiere croazieră); debarcare de pe MSC Splendida; transfer port/ap; zbor pe ruta Istanbul-București, companie aeriana TAROM (RO264) IST 23.15 – OTP 00.30 (+1)

ZIUA 1-10: BUCURESTI - ISTANBUL

ITINERARIU (9 nopți):

Duminică

28/7/2024

Istanbul, Turcia

-

23:00

 

 

 

 

 

Luni

29/7/2024

Zi de navigare pe mare

-

-

 

 

 

 

 

Marți

30/7/2024

Corfù, Grecia

13:00

21:00

 

 

 

 

 

Miercuri

31/7/2024

Bari, Italia

7:00

14:00

 

 

 

 

 

Joi

1/8/2024

Trieste (Venice), Italia

9:00

19:00

 

 

 

 

 

Vineri

2/8/2024

Zi de navigare pe mare

-

-

 

 

 

 

 

Sâmbătă

3/8/2024

Katakolon (Olympia), Grecia

7:00

15:00

 

 

 

 

 

Duminică

4/8/2024

Heraklion (Creta), Grecia

9:00

18:00

 

 

 

 

 

Luni

5/8/2024

Kusadasi, Turcia

7:00

15:00

 

 

 

 

 

Marți

6/8/2024

Istanbul, Turcia

10:00

-

 

 

 

 

 


Itinerariu desfășurat

 • 07.2024 – zbor pe ruta București-Istanbul (Turcia), companie aeriană TAROM (RO263) OTP 16.25 – IST 17.40; transfer ap/port; îmbarcare pe MSC Splendida – port Istanbul, plecare din port ora 23.00
 • 07.2024 – zi de navigare pe mare; activități libere la bordul navei
 • 07.2024 – sosire/andocare în Corfù (Grecia) ora 13.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 21.00
 • 07.2024 – sosire/andocare în Bari (Italia) ora 07.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 14.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în Trieste (Venice, Italia) ora 09.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 19.00
 • 08.2024 – zi de navigare pe mare; activități libere la bordul navei
 • 08.2024 – sosire/andocare în Katakolon (Olympia, Grecia) ora 07.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 15.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în Heraklion (Creta, Grecia) ora 09.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 18.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în Kusadasi (Turcia) ora 07.00; activități la țărm/pe navă; plecare din port ora 15.00
 • 08.2024 – sosire/andocare în port Istanbul (Turcia) ora 10.00 (încheiere croazieră); debarcare de pe MSC Splendida; transfer port/ap; zbor pe ruta Istanbul-București, companie aeriana TAROM (RO264) IST 23.15 – OTP 00.30 (+1)